En burger smaker alltid godt, så disk opp med en elsket klassiker! Våre briochebrød fylles med hjemmelaget burgersaus, kjøtt toppet med smeltet ost, honningbakt bacon, tomat, salat og sprøstekt løk. Vi serverer den med ovnsbakte rotfrukter og syltet agurk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Salat
24 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
100 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
25 g
Honning
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete, Melk Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
500 g
Poteter
125 g
Bacon, skiver
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
½ stk
Pastinakk
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
¼ ts
Salt til poteter
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Fordel bacon på et nytt stekebrett med bakepapir når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllent og sprøtt.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær tomat i tynne skiver.
Skrell agurk til lange bånd med en potetskreller.
Skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.
Del briochebrød i to.
Bland majones, sennep, halvparten av hvitvinseddik, ketchup og en klype salt i en skål. Sett til side til servering.
Bland resterende hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en mellomstor skål.
Vend agurk i laken og sett til side. Hell ut væsken før servering.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender. Lag de noe større enn brødene.
Legg over på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på den ene siden, snu og topp med ost og en klype salt og pepper.
Stek videre i 4-5 min, til osten smelter og burgerne er gjennomstekte.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydning av rosa i midten.
Drypp honning over bacon når det gjenstår 5 min av steketiden.
Vend godt til baconet dekkes i honning, og stek i resterende tid.
Legg briochebrød direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.
Smør dressing på nederste del av burgerbrød.
Topp med burger, tomat, salat, bacon, sprøstekt løk og toppen av burgerbrød.
Server med rotfrukter, syltet agurk og resterende dressing.