Er dagen i dag skikkelig travel? Da er denne retten midt i blinken – supergod og superrask med minimal innsats. Kok nudler. Finn frem en stor stekepanne. Bland litt løk, wokblanding, reker, nudler og spennende asiatiske sauser sammen. Bom – ferdig. Toppes med peanøtter, sesamfrø og frisk vårløk for en ekstra smakfull opplevelse.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Saltede peanøtter
150 g
Kongereker
1 stk
Hvitløk
50 ml
Soyasaus
12 ml
Hvitvinseddik
200 g
Wokblanding
1 g
Chiliflak
1 stk
Løk
80 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
1 stk
Vårløk
150 g
Mie-nudler
¼ ts
Salt til reker
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.
Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann
I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og wokmix i 3-4 min.
Tilsett reker og salt. Stek videre i 3-4 min, eller til gjennomstekt.
Tilsett hvitløk, soyasaus, hvitvinseddik, chiliflak, søt chilisausog nudler. Bland godt. Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte inni.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett wok og nudler i skåler.
Topp med peanøtter, sesamfrø og vårløk.