Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Lime
150 g
Fullkornsnudler
200 g
Wokblanding
5 ml
Fiskesaus
25 ml
Soyasaus
20 g
Saltede peanøtter
1 g
Chiliflak
½ stk
Sprøstekt løk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 pose
Koriander
¼ ts
Sukker (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 1-2 min, eller til møre.
Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet. Overfør til en tallerken og sett til side.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, fiskesaus, nuddelvann, soyasaus, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av chiliflakene [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme.
Stek wokblanding og rødløk under omrøring i 2-3 min, til mykt.
Tilsett kjøttdeig tilbake i pannen, og rør inn saus, en skvett limesaft og nudler. Fjern fra varmen, og bland godt.
Grovhakk peanøtter.
Bland peanøtter, resterende chiliflak [1/2 pakke, 2P] (om ønskelig) og sprøstekt løk [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Plukk korianderblader.
Anrett nudler i dype tallerkener og topp med litt peanøttopping.
Pynt med korianderblader.
Server evt. resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over.