Raske nudler og kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Raske nudler og kjøttdeig

Raske nudler og kjøttdeig

med sprøstekt løk og fersk koriander

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvede
Gluten
Pesce
Soja
Jordnødder

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Lime

150 g

Fullkornsnudler

200 g

Wokblanding

5 ml

Fiskesaus

25 ml

Soyasaus

20 g

Saltede peanøtter

1 g

Chiliflak

½ stk

Sprøstekt løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 pose

Koriander

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier738 kcal
Energi (kj)3088 kj
Fett30.7 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater68 g
Sukker19.3 g
Fiber8.3 g
Protein41.1 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann. 

Kok nudler i 1-2 min, eller til møre. 

Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Skyll nudler under kaldt vann. 

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Stek kjøttdeig
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kjøttdeig i 4-5 min, eller til brunet. Overfør til en tallerken og sett til side. 

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, fiskesaus, nuddelvann, soyasaus, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og halvparten av chiliflakene [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker og bland sammen
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på høy varme. 

Stek wokblanding og rødløk under omrøring i 2-3 min, til mykt.

Tilsett kjøttdeig tilbake i pannen, og rør inn saus, en skvett limesaft og nudler. Fjern fra varmen, og bland godt.

Lag peanøttopping
5

Grovhakk peanøtter.

Bland peanøtter, resterende chiliflak [1/2 pakke, 2P] (om ønskelig) og sprøstekt løk [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. 

Plukk korianderblader.

Server
6

Anrett nudler i dype tallerkener og topp med litt peanøttopping. 

Pynt med korianderblader. 

Server evt. resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over.