Skip to main content
Rask vegetardeig-arrabiata

Rask vegetardeig-arrabiata

med stekte cherrytomater og basilikum

Deilig krydret pasta, som vil bli elsket av hele familien! Arrabiata betyr «sint» på italiensk, og understreker at retten er ment å være sterk. Vi tilbereder en fyldig saus med vegetardeig, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Samtidig koker vi pasta, som vi blander med sausen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maten klar!

Tags:
Superrask
Rask
Vegetar
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Bygg
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Cherrytomater

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

70 g

Tomatpure

1 g

Chiliflak

1 stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

1 ss

Smør til saus

1 ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier712 kcal
Energi (kj)2981 kj
Fett20.7 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater88.6 g
Sukker20.8 g
Protein36.1 g
Natrium0.9 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.

Finhakk eller press hvitløk.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, cherrytomater, paprika og salt i 4-5 min, eller til brunet og mykt.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak. Stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt

Lag saus
3

Tilsett balsamico, soyasaus, tomatpuré, pastavann, smør og sukker. Rør godt.

La putre i 1-2 min, eller til tyknet.

Bland inn rigatoni og krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen føles for tykk.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
4

Anrett pasta i skåler.

Riv basilikum grovt.

Strø over finrevet ost og pynt med basilikum.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image