Deilig krydret pasta, som vil bli elsket av hele familien! Arrabiata betyr «sint» på italiensk, og understreker at retten er ment å være sterk. Vi tilbereder en fyldig saus med vegetardeig, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Samtidig koker vi pasta, som vi blander med sausen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maten klar!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Cherrytomater
180 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
70 g
Tomatpure
1 g
Chiliflak
1 stk
Paprika
1.5 dl
Spart pastavann
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til vegetarprotein
1 ss
Smør til saus
1 ts
Sukker til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
Finhakk eller press hvitløk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, cherrytomater, paprika og salt i 4-5 min, eller til brunet og mykt.
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak. Stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt
Tilsett balsamico, soyasaus, tomatpuré, pastavann, smør og sukker. Rør godt.
La putre i 1-2 min, eller til tyknet.
Bland inn rigatoni og krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen føles for tykk.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!
Anrett pasta i skåler.
Riv basilikum grovt.
Strø over finrevet ost og pynt med basilikum.