
Vi lar oss inspirere av det hawaiianske, og byr på en spennende pokebowl med forskjellige smaker. Bowlen består av luftig jasminris, toppet med en syrlig mango- og chilisalsa, milde avokadoskiver og saftig røkelaks. Topp det hele med en raus klatt srirachamajones for et ekstra kick. Velbekomme!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
1 stk
Sitrusfrukt
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Avokado
100 g
Røkt laks
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Agurk
½ g
Chiliflak
½ stk
Mango
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salsa

Kok opp vann i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt. La putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen vekk fra varmen, og la risen hvile i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Skrell mango, og del i to på hver side av stenen.
Skjær i 2 cm store biter.

Grovhakk agurk.
Halver sitrusfrukt.

Bland mango, agurk, peanøtter, chiliflak, sitrusfruktsaft og salt i en stor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Skjær i tynne skiver og krydre med en klype salt.

Fordel jasminris i skåler.
Anrett mangosalsa, avokadoskiver og røkt laks på toppen.
Server med en klatt srirachamajones.