Inkluder barna på kjøkkenet og lag blekksprutformede pizzaer! Blekksprutens utforming er helt opp til dere, og med ulike tilbehør kan dere lage morsomme ansikter på blekksprutene. Server med en frisk salat som enten kan serveres som blekkspruthår, eller ved siden av pizzaene.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Pizzadeig
½ stk
Mais
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
35 g
Tomatpure
100 g
Revet gouda
140 g
Bacon, terninger
60 g
Salatblanding
1 stk
Gulrot
1 ss
Ketchup til saus
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).
Ta pizzadeig ut av pakningen og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdning. Da blir den lettere å jobbe med.
Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og del i to emner. Kna ut deigen (bruk alternativt en kjevle) til ca 25 cm i diameter. Halver deig til to halvsirkler.
La hvile et par minutter, hvis deigene er vanskelig å jobbe med.
Hell væske av mais.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Skjær tomat i tynne skiver.
Bland tomatpure, ketchup og en klype salt og pepper i en liten skål.
Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir.
Skjær de rette kantene i 8 tentakler. Bøy tentaklene lett til venstre og høyre.
TIPS: Instruksjonene er bare forslag. Du bestemmer selv hvordan blekksprutpizzaen skal se ut.
Bre tomatsaus på pizzabunnen og topp med et jevnt lag med ost.
Bruk rødløk, tomat, mais og bacon for å gi blekkspruten et ansikt.
Stek pizzaen i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Om det blir grønnsaker til overs kan de brukes i salaten.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Riv gulrot grovt.
Bland salatblanding, gulrot, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett pizza på tallerkener.
Server med salat, enten som hår på blekkspruten eller ved siden av pizzaen.