Skip to main content
Mais- og bacontoppet brekksprutpizza

Mais- og bacontoppet brekksprutpizza

med gouda og gulrotsalat

Inkluder barna på kjøkkenet og lag blekksprutformede pizzaer! Blekksprutens utforming er helt opp til dere, og med ulike tilbehør kan dere lage morsomme ansikter på blekksprutene. Server med en frisk salat som enten kan serveres som blekkspruthår, eller ved siden av pizzaene.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Pizzadeig

½ stk

Mais

1 stk

Rødløk

1 stk

Tomat

35 g

Tomatpure

100 g

Revet gouda

140 g

Bacon, terninger

60 g

Salatblanding

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Ketchup til saus

1 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier1002 kcal
Energi (kj)4193 kj
Fett43.6 g
Mettet fett17.8 g
Karbohydrater107.8 g
Sukker15 g
Fiber4 g
Protein43.8 g
Natrium35.6 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 250°C/240°C (varmluft).

Ta pizzadeig ut av pakningen og la hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdning. Da blir den lettere å jobbe med.

Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og del i to emner. Kna ut deigen (bruk alternativt en kjevle) til ca 25 cm i diameter. Halver deig til to halvsirkler.

La hvile et par minutter, hvis deigene er vanskelig å jobbe med.

2

Hell væske av mais.

Skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær tomat i tynne skiver.

Bland tomatpure, ketchup og en klype salt og pepper i en liten skål.

3

Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir.

Skjær de rette kantene i 8 tentakler. Bøy tentaklene lett til venstre og høyre.

TIPS: Instruksjonene er bare forslag. Du bestemmer selv hvordan blekksprutpizzaen skal se ut.

4

Bre tomatsaus på pizzabunnen og topp med et jevnt lag med ost.

Bruk rødløk, tomat, mais og bacon for å gi blekkspruten et ansikt.

Stek pizzaen i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Om det blir grønnsaker til overs kan de brukes i salaten.

5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Riv gulrot grovt.

Bland salatblanding, gulrot, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

6

Anrett pizza på tallerkener.

Server med salat, enten som hår på blekkspruten eller ved siden av pizzaen.