
Kyllingnuggets pleier å være en favoritt blant de yngste, og vår ostepanerte kylling er en enda bedre variant som både barn og voksne vil like. Den sprø kyllingen serveres med ovnsbakte rotfrukter og brokkoli som vendes i en fyldig honning- og sennepsdressing. En klatt kremet aioli blir prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
125 g
Brokkoli
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Egg, Melk)
40 g
Ruccola
40 g
Aioli
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Pastinakk
2 stk
Rødbete
30 g
Pistasjnøtter
(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)
¼ ts
Salt til rotgrønnsaker
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell knollselleri.
Skjær knollselleri, rødbete (uskrelt) og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko og finrevet ost i en tredje dyp tallerken.
Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Skyll ruccola.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter. Skrell stilken ved behov.
Tilsett brokkoli på stekebrettet med rotfrukter når det gjenstår 12 min av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bak i 10-12 min, eller til brokkolien mykner.

I mellomtiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov. Bruk to stekepanner eller stek i omganger for 4P.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Ta stekebrettet med ferdigbakte rotfrukter og brokkoli ut av ovnen. Tilsett ruccola og honning- og sennepsdressing på stekebrettet, og bland godt.
Skjær kylling i tynne skiver.
TIPS: Dropp ruccola på barneporsjonene hvis de ikke liker det.

Anrett panert kylling, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.
Server med en klatt aioli.
Strø over pistasjnøtter.