Skip to main content
Parmesanpanert kylling
Parmesanpanert kylling

Parmesanpanert kylling

med honning- og sennepsvendte grønnsaker

Kyllingnuggets pleier å være en favoritt blant de yngste, og vår ostepanerte kylling er en enda bedre variant som både barn og voksne vil like. Den sprø kyllingen serveres med ovnsbakte rotfrukter og brokkoli som vendes i en fyldig honning- og sennepsdressing. En klatt kremet aioli blir prikken over i-en.

Tags:
Barnevennlig
Mer grønt
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk
Selleri
Nødder
pistasjnøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

300 g

Kyllingbryst

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

125 g

Brokkoli

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Egg, Melk)

40 g

Ruccola

40 g

Aioli

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Pastinakk

2 stk

Rødbete

30 g

Pistasjnøtter

(Inneholder: Nødder, pistasjnøtter Kan inneholde spor av: Hvete, Gluten, Havre, Sesam, Bygg, Peanøtter, Spelt, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier740 kcal
Energi (kj)3096 kj
Fett38.3 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater44.5 g
Sukker22.2 g
Fiber11.7 g
Protein51.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium93 mg
Potassium363.9 mg
Calcium47.8 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered kylling
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell knollselleri.

Skjær knollselleri, rødbete (uskrelt) og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

I mellomtiden, legg kylling mellom to bakepapirark på et skjærebrett. Bank jevnt flat (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. 

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Paner kylling
2

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko og finrevet ost i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg over på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Ovnsbak brokkoli
3

Skyll ruccola.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter. Skrell stilken ved behov.

Tilsett brokkoli på stekebrettet med rotfrukter når det gjenstår 12 min av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bak i 10-12 min, eller til brokkolien mykner.

Stek kylling
4

I mellomtiden, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olivenolje ved behov. Bruk to stekepanner eller stek i omganger for 4P.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Tilsett ruccola og dressing
5

Ta stekebrettet med ferdigbakte rotfrukter og brokkoli ut av ovnen. Tilsett ruccola og honning- og sennepsdressing på stekebrettet, og bland godt.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Dropp ruccola på barneporsjonene hvis de ikke liker det.

Server
6

Anrett panert kylling, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.

Server med en klatt aioli.

Strø over pistasjnøtter.