Pannestekte laksekaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte laksekaker

Pannestekte laksekaker

med søt mangosalat og asiatisk majones

I dag lager vi laksekaker! Laksekakene får massevis av smak fra våre herlige ingredienser, sjalottløk, lime, majones og frisk koriander. Vi lager også en delikat mangosalat med paprika og koriander, som gir den perfekte balanse av både søtt og salt. På bare en halvtime har du en fantastisk middag klar!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Pesce
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede
Gluten
Sesamzaad
Egg
Senf
Soja

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 pose

Koriander

1 stk

Sjalottløk

250 g

Laksefilet

25 g

Panko paneringsmel

½ stk

Mango

1 stk

Paprika

50 g

Asiatisk majones

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier826 kcal
Energi (kj)3454 kj
Fett36.6 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater86.2 g
Sukker16.9 g
Fiber4.7 g
Protein34.1 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket! 

Forbered råvarer
2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk sjalottløk.

Klapp forsiktig laks tørr med kjøkkenpapir, fjern skinnet og finhakk på et eget skjærebrett.

TIPS: Jo finere du hakker laksen, jo bedre - det gjør at kjøttet binder seg bedre med resten av ingrediensene.

Form laksekaker
3

Bland laks, panko, sjalottløk, halvparten av asiatisk majones, en skvett limesaft, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Form blandingen til 2 laksekaker per person, hver med 3-4 cm tykkelse.

TIPS: Ikke lag dem for tynne, da kan du risikere at de smuldrer.

Stek laksekaker
4

Varm opp en stekepanne på middels varme. Tilsett en skvett olivenolje når pannen er varm. 

Stek laksekaker i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

Bland resterende asiatisk majones med en skvett vann i en liten skål.

Lag mangosalat
5

Skjær paprika i 1 cm biter. 

Finhakk koriander.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm biter.

Bland paprika, mango og koriander i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje.

Server
6

Anrett ris og laksekaker i dype tallerkener. 

Topp med mangosalat. 

Server asiatisk majones og limebåter på siden. Press en skvett limesaft over retten.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image