Skip to main content
Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sennepssaus og kokte pestopoteter

Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Rask
Comfort Food
Allergener:
Milk
Pesce
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

250 g

Laksefilet

1 stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

400 g

Småpoteter

1 stk

Hvitløk

20 g

Honning- og sennepsdressing

20 g

Finrevet ost

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Bladpersille

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til løk

2 ss

Olje til pesto

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til saus

3 ss

Melk til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier947 kcal
Energi (kj)3963 kj
Fett68.3 g
Mettet fett21.7 g
Karbohydrater44.1 g
Sukker10.5 g
Fiber5.9 g
Protein37.5 g
Kolesterol100 mg
Natrium465.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk persille.

Skjær sitron i båter.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Bland sjalottløk og salt i en liten skål.

Lag persillepesto
3

Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje i en annen liten skål.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje i en storstekepanne på middels høy varme.

Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp pannen brukt til laks på middels varme,og smelt smør.

Tilsett honning- og sennepdressing,grønnsaksbuljong, matfløte og melk. Kok i 1-2 min, ellertil gjennomvarm.

Rett før servering, bland persillepesto medpoteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.

Server
6

Anrett laks og pestopoteter på tallerkener.

Hell saus over laksen.