Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
250 g
Laksefilet
1 stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
400 g
Småpoteter
1 stk
Hvitløk
20 g
Honning- og sennepsdressing
20 g
Finrevet ost
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
¼ ts
Salt til løk
2 ss
Olje til pesto
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til saus
3 ss
Melk til saus
Kok opp saltet vann i en kjele.
Kok potet i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk persille.
Skjær sitron i båter.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Bland sjalottløk og salt i en liten skål.
Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje i en annen liten skål.
Varm opp olivenolje i en storstekepanne på middels høy varme.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp pannen brukt til laks på middels varme,og smelt smør.
Tilsett honning- og sennepdressing,grønnsaksbuljong, matfløte og melk. Kok i 1-2 min, ellertil gjennomvarm.
Rett før servering, bland persillepesto medpoteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.
Anrett laks og pestopoteter på tallerkener.
Hell saus over laksen.