Unn deg selv og middagsgjestene litt hverdagsluksus. Vi kan friste med saftig pannestekt biff, hasselbackpoteter, pæresalat og en kremet rødvinssaus. Retten fullendes med et dryss gresskarkjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
6 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Rug, Hvete, Sesam, Kamut, Bygg, Peanøtter, Havre, Nødder, Gluten)
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya)
1 stk
Pære
1 stk
Bladpersille
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
2 ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Forvarm grill til høy varme.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det romtempereres.
Legg et par poteter av gangen mellom skaftet på to tresleiver på et skjærebrett. Skjær tynne snitt (men ikke helt igjennom). Gjenta med resterende poteter.
Plasser potet med den skårne siden opp på den ene siden av et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Legg gresskarkjerner på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 4-5 min av steketiden.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland balsamico, olivenolje og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland salatblanding og pære i skålen med dressing rett før servering.
Grill kjøtt i 2-3 min på hver side.
Mens kjøttet hviler, varm opp stekepannen på middels høy varme.
Tilsett en skvett vann til pannen slik at den avkjøles litt. Tilsett worcestersaus, rødvinssaus og matfløte. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Tilsett eventuell kraft fra kjøttet og krydre med salt og en klype pepper.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett kjøtt, hasselbackpoteter og salat på tallerkener.
Topp kjøtt med rødvinssaus.
Garner salat med ristede gresskarkjerner.
Plukk persilleblad og dryss over retten.