Med vårt sous vide-andebryst er det lett som en plett å svinge sammen et ordentlig luksusmåltid! Andekjøttet serveres med smørvendte poteter, en frisk salat med reddiker og ristede hasselnøtter og en kremet creme fraiche-saus med fersk gressløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
60 g
Salatblanding
75 g
Reddiker
1 stk
Citrus
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
340 g
Andebryst, sous vide
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
1 stk
Gressløk
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til saus
Ta andebryst ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, tilsett smør i kjelen og krydre potet med salt og pepper.
Sett til side under lokk.
I mellomtiden, legg posen med nøtter på kjøkkenbenken. Knus dem med bunnen av en stekepanne.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist hasselnøtter i 3-4 min, eller til gylne.
Sett til side i en liten skål.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Halver sitron.
Skjær et sikksakkmønster i skinnsiden. Tørk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Legg med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne og sett på høy varme. Stek i 3 min, til skinnet er gyllent og sprøtt.
Senk til middels varme, og stek i 1 min, til gjennomvarm.
TIPS: Andebrystet blir ekstra sprøtt av å starte stekeprosessen i en kald panne.
I mellomtiden, bland sennep, en skvett sitronsaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Vend salatblanding, reddiker og hasselnøtter i dressingen.
Finhakk gressløk.
Bland creme fraiche, gressløk, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett andebryst, potet og salat på tallerkener.
Server med gressløksaus.