Dette er en hjemmelaget vri på den klassiske engelske retten "fish and chips". Vi oppgraderer den og frister med både panert sei, sprøstekte reker og "chips", i form av ovnsbakte potetbåter. Den hjemmelagde tartarsausen slår enhver ferdiglaget variant, og de grønne bønnene passer perfekt som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
½ pose
Estragon
1 stk
Sjalottløk
12 ml
Hvitvinseddik
75 g
Panko paneringsmel
4 g
Curry-On
150 g
Reker
250 g
Sei
50 g
Majones
½ stk
Sitron
150 g
Grønne bønner
¼ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk.
Plukk og finhakk estragon [1/2 pakke, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko og Curry-on i en ny dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Overfør til en tallerken.
Tørk reker og dypp i mel, egg og panko.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Stek reker i 1-2 min på hver side og overfør til en tallerken med papir.
TIPS: Fisk og reker er ferdig når kjøttet er matt.
TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig slik at fisken ikke setter seg fast i pannen.
I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner. Legg på et stekebrett med bakepapir, hell over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre. Bland inn en skvett sitronsaft.
Hell væsken av syltet sjalottløk.
Bland majones, syltet sjalottløk, salt [¼ ts | ½ ts], sukker [½ ts | 1 ts], en klype pepper og estragon i en skål.
Anrett fisk, reker og poteter på tallerkener.
Legg sitronbåter på siden.
Server grønne bønner og tartarsaus i skåler ved siden av.