Panert sei og sprø reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei og sprø reker

Panert sei og sprø reker

med fries og syrlig tartarsaus

Dette er en hjemmelaget vri på den klassiske engelske retten "fish and chips". Vi oppgraderer den og frister med både panert sei, sprøstekte reker og "chips", i form av ovnsbakte potetbåter. Den hjemmelagde tartarsausen slår enhver ferdiglaget variant, og de grønne bønnene passer perfekt som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Skalldyr
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

½ pose

Estragon

1 stk

Sjalottløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Curry-On

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Sitron

150 g

Grønne bønner

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier828 kcal
Energi (kj)3466 kj
Fett31 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater92.3 g
Sukker9.6 g
Protein46.5 g
Natrium12.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter. 

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk. 

Plukk og finhakk estragon [1/2 pakke, 2P].

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Bland sjalottløk, hvitvinseddik, sukker [¼ ts | ½ ts] og salt [¼ ts | ½ ts] i en skål. Sett til side.

Panér fisk og reker
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko og Curry-on i en ny dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Dypp fisk først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Overfør til en tallerken.

Tørk reker og dypp i mel, egg og panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.

Stek fisk og reker
4

Dekk bunnen av en stekepanne [2 panner, 4P] med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek reker i 1-2 min på hver side og overfør til en tallerken med papir.

TIPS: Fisk og reker er ferdig når kjøttet er matt.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om nødvendig slik at fisken ikke setter seg fast i pannen.

Lag tartarsaus
5

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner. Legg på et stekebrett med bakepapir, hell over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre. Bland inn en skvett sitronsaft. 

Hell væsken av syltet sjalottløk.

Bland majones, syltet sjalottløk, salt [¼ ts | ½ ts], sukker [½ ts | 1 ts], en klype pepper og estragon i en skål.

Server
6

Anrett fisk, reker og poteter på tallerkener.

Legg sitronbåter på siden.

Server grønne bønner og tartarsaus i skåler ved siden av.