topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert sei

Panert sei

med saftig appelsinsalat og pommes frites

Hva med hjemmelagde fiskepinner og pommes frites til middag i dag? Her er en enkel oppskrift som guider deg steg for steg. Vi skal nemlig også lage en forfriskende salat med appelsin og kålblanding, og vi serverer en smakfull sennepsaioli til.

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Appelsin

1 pose

Kjørvel

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

12 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

6 ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier931 kcal
Energi (kj)3893 kj
Fett41.48 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater103.66 g
Sukker16.6 g
Protein39.53 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skjær poteter (uskrellet) til 1 cm tynne pommes frites.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Forbered råvarer
2

Fjern det hvite og grovhakk appelsin.

Bland strimlet salat og overskytende saft fra appelsin i en skål.

Finhakk kjørvel.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og skjær i 2 cm tykke strimler på et eget skjærebrett.

Paner fisk
3

Bland panko, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i en skål.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål. Ha hvetemel [1 dl | 2 dl] i en tredje skål.

Dypp fisk først i hvetemel, så i egg og deretter i panko. Press lett slik at pankoen fester seg. Sett til side på en tallerken.

TIPS (4P): Fordel pankoen i to skåler, så den ikke blir for klissete med én gang.

Stek fisk
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og ugjennomsiktig.

Lag appelsinsalat
5

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i skålen med strimlet salat og masser til mør. Tilsett appelsin og bland godt.

Bland aioli, sennep og kjørvel (spar litt til servering) i en liten skål.

TIPS: Bruk mindre sennep hvis du ikke liker det.

Server
6

Fordel pommes frites, panert sei og appelsinsalat på tallerkener.

Pynt med resterende kjørvel.

Server sennepsaioli på siden.