
Sprø blomkål
med frisk salat og potetbåter
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
60 g
Salatblanding
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
4 g
Panamat
500 g
Poteter
550 g
Blomkål
100 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i båter. Fordel på en bakeplate med bakepapir. Drypp over en smule olivenolje*. Krydre med salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min eller til de er sprø.

Skjær blomkål i små buketter (ca 2 cm). Bland majones og blomkål i en bolle. Bland panko, Panamad og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en annen bolle. Vend sammen i bollen med blomkål.

Fordel blomkål på en annen bakeplate med bakepapir. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til de er gyldne.

Skjær tomat i 2 cm tykke terninger. Grovhakk agurk.

Bland sammen salat, tomat, agurk og en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle.

Anrett båtpoteter, blomkål og salat på tallerkener. Drypp over med BBQ-saus. Serveres med creme fraiche.