Kjøtt, poteter, grønnsaker og saus er en klassisk kombinasjon, og det av god grunn! Disk opp med vår pannestekte svinefilet topped med en kremet purresaus av fløte. Som tilbehør kan vi friste med pastinakk- og potetmos, og en frisk grønnkålsalat med granateplekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinefilet
1 stk
Purre
500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
50 g
Grønnkål
½ stk
Granateple
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell potet og pastinakk og skjær 2 cm i biter. Skrell hvitløk.
Kok potet, pastinakk og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell ut vannet og mos potet, pastinakk og hvitløk med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for at mosen skal bli ekstra kremet.
Skjær kjøtt i skiver (3 per person) på et eget skjærebrett og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøtt i 2-3 min på hver side. Overfør til en tallerken og dekk til med folie.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, del purre i to på langs og skjær i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Stek purre i 4-5 min, eller til myknet.
Senk til middels varme og rør inn matfløte og kyllingbuljong.
La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmet. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen ser for tykk ut.
I mellomtiden, rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.
Bland grønnkål, olivenolje og salt i en mellomstor skål. Masser kålen i 30 sek for å gjøre den mykere.
Tilsett granateple i skålen med grønnkål rett før servering.
TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.
Anrett potet- og pastinakkmos og kålsalat på tallerkener.
Topp med kjøtt og kremet purresaus.