Ukens fiskerett byr på mange lekre ingredienser. Vi lager en kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen med en herlig skvett sitronsaft. Vi serverer fisk og saus med potet- og pastinakkmos, marinert fennikel og eple. Helt til slutt drysser vi over ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(InneholderFisk)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Kok poteter, pastinakk og hvitløk [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Tilsett evt. en klatt smør om du ønsker. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på.
Skjær sitron i båter. Skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft, en klype salt og pepper, og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt. La det marinere frem til servering.
Legg torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek torsk på øverste hylle i ovnen i 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt
Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill.
Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. La putre i 2-3 min, og rør inn halvparten av dillen.
Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener. Øs over kremet dillsaus. Server marinert fennikel og eple på siden. Pynt med resterende dill.