HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Torsk Og Kremet Dillsaus
topBanner
Ovnsbakt torsk og kremet dillsaus

Ovnsbakt torsk og kremet dillsaus

med marinert fennikel og potet- og pastinakkmos

Ukens fiskerett byr på mange lekre ingredienser. Vi lager en kremet dillsaus med fløte, hvitløk og buljong. Torsken bakes i ovnen under et teppe av sitronskall. Vi serverer fisk og saus med potet- og pastinakkmos, marinert fennikel og eple. Helt til slutt drysser vi over ristede hasselnøtter.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:FiskSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

1 pose

Dill

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier696 kcal
Energi (kj)2911 kj
Fett28.94 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater71.61 g
Sukker21.3 g
Protein34.33 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet* vann. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Kok poteter, pastinakk og hvitløk [1 stk | 2 stk] i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [2 ss | 4 ss] og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Tilsett evt. en klatt smør* om du ønsker. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk på.

2

Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft, halvparten av sitronskallet, en klype salt* og pepper, og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett fennikel og eple og bland godt. La det marinere frem til servering. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Plasser torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, strø over resterende sitronskall og krydre med en klype salt og pepper*. Stek torsk på øverste hylle i ovnen i 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

4

Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill.

5

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min. Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. La putre i 2-3 min, og rør inn halvparten av dillen.

6

Anrett potet- og pastinakkmos og torsk på tallerkener. Øs over kremet dillsaus. Server marinert fennikel og eple på siden. Pynt med resterende dill.