Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med bakte rotfrukter og aioli

Laks er en allsidig fisk som er enkel å tilberede, og denne retten lager så og si seg selv! La laksefilet og rotfrukter toppet med gresskarkjerner, grønne bønner og grønnkål godgjøre seg i ovnen, mens du blander en kremet aiolidressing som tilbehør. Og plutselig er maten klar!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Egg
Sennep
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

500 g

Poteter

50 g

Grønnkål

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

75 g

Grønne bønner

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier803 kcal
Energi (kj)3358 kj
Fett44.8 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater68.3 g
Sukker14.7 g
Protein35.3 g
Natrium57.5 mg

Framgangsmåte

Forbered rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær pastinakk, rødbete og potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Ovnsbak rotfrukter
2

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Ovnsbak fisk
3

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Legg laks med skinnsiden ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.

Tilsett grønnkål
4

I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.

Topp rotfrukter med grønnkål, grønne bønner og gresskarkjerner når det gjenstår 8-10 min av steketiden.

Bland godt og bak i resterende tid.

Bland aioli
5

Bland majones, aioli og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener og topp med laks.

Server med aioli.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image