topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

med ovnsbakte rotfrukter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk som er enkel å tilberede. Du skal bare sørge for at den ikke blir bakt for lenge. Mens laksen er i ovnen, tilbereder du rotfrukter som får en ekstra god smak av å blandes med grønnkål og gresskarkjerner. Den kremede sitronmajonesen med hvitløk passer perfekt til laks og grønnsaker.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Grønnkål

300 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

1 pakke

Gresskarkjerner

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier774 kcal
Energi (kj)3240 kj
Fett46.9 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater56 g
Sukker19.1 g
Protein34.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skrell poteter, rødbete, pastinakk og gulrot, og skjær i 2 cm store biter.

Bak rotfrukter
2

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir og bland med en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til gylne.

Bak fisk
3

Legg laksen på et stekebrett med bakepapir. Krydre begge sider med en klype salt* og pepper*. Pensle med en skvett olivenolje*. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Tilsett grønnkål
4

Når rotfruktene har 10 min igjen, tilsett grønnkål og gresskarkjerner til stekebrettet, bland godt og sett inn i ovnen igjen.

Bland mild aioli
5

Bland majones og aioli i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett ovnsbakte rotfrukter på tallerkener, toppet med laks. Server mild aioli på siden.