topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og grønn salat

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Mat på fat
Allergener:
Melk
Egg
Sesam
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2590 kj
Fett24.03 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater50.42 g
Sukker6.9 g
Protein47.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

Bak sesampoteter
2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Forbered grønnsaker
3

Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

Bak kylling og brokkoli
4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 10 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

Bland salat
5

Etter 10 min, strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i ytterligere 3-4 min, til osten har smeltet. Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener. Drypp over aioli.