HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnsbakt Kyllingfilet
topBanner
Ovnsbakt kyllingfilet

Ovnsbakt kyllingfilet

med sesambakte poteter og grønn salat

Populær

Kylling og poteter slår aldri feil, og i dag skal vi tilberede maten på en ekstra spennende måte. Vi skal ovnsbake kyllingfilet før vi gratinerer den med finrevet ost, samtidig som vi krydrer potetene med sesam og baker i ovnen med brokkoli. Vi lager også en grønn salat med ruccola ved siden av.

Tags:Under 650 kcalBarnevennligMat på fat
Allergener:MelkEggSesamSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

40 g

Ruccola

6 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier619 kcal
Energi (kj)2590 kj
Fett24.03 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater50.42 g
Sukker6.9 g
Protein47.9 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter.

2

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

3

Skjær brokkoli i store buketter (med stilk). Bland kylling med en skvett olivenolje, Jorda Rundt og en klype salt og pepper i en skål. Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

4

Ta ut stekebrettet med potetene etter 15 min. Plasser kylling på den ene siden av stekebrettet. Fordel brokkoli på den andre siden, og bland med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i 10 min. TIPS (4P): Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

5

Etter 10 min, strø finrevet ost over kyllingen. Sett stekebrettet inn i øverste hylle og stek i ytterligere 3-4 min, til osten har smeltet. Bland ruccola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

6

Anrett sesambakte poteter og brokkoli, kylling og salat på tallerkener. Drypp over aioli.