Ovnsbakt hyse og middelhavsgrønnsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt hyse og middelhavsgrønnsaker

Ovnsbakt hyse og middelhavsgrønnsaker

med krydret bulgur og yoghurt

Drøm deg bort til middelhavet med denne lekre fiskeoppskriften. Vi lar hysefileter godgjøre seg i ovnen, og server de med ovnsbakt squash, rødløk og oliven. Samtidig koker vi bulgur med soltørkede tomater og urtekrydder, til bulguren blir mør og luftig. Det hele serveres med et dryss fersk persille og solsikkefrø, med en klatt mild yoghurt på toppen.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Soltørkede tomater

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Squash

1 stk

Rødløk

35 g

Kalamataoliven

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 pose

Bladpersille

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier560 kcal
Energi (kj)2342 kj
Fett23.7 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater39.6 g
Sukker9.1 g
Protein39.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle
Ildfast form

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm store biter.

Skjær løk i tynne skiver.

Grovhakk soltørkede tomater.

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 4,5 dl].

Ovnsbak grønnsaker
2

Fordel squash, rødløk og oliven på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.

Hell over en skvett olivenolje, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 12-15 min, eller til myke.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Legg fisk i en ildfast form, hell over olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og bak i ovnen i 11-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og flaker seg.

Kok bulgur
4

I mellomtiden, tilsett bulgur, soltørkede tomater, Mamas Favoritt og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen med kokende vann, og senk til middels lav varme.

La putre under lokk i 9-10 min, eller til bulgur er mør.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og rør opp med en gaffel. La hvile under lokk til servering.

Hakk persille
5

Grovhakk persille

Server
6

Anrett bulgur, hyse og grønnsaker på tallerkener.

Server med en klatt yoghurt og dryss over med persille og solsikkefrø.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image