Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus

Ovnsbakt havabbor og kremet basilikumsaus

med stekt brokkolini og ostebakt potet

Gjør fiskemiddagen til ukas høydepunkt med denne oppskriften! Vi krydrer havabborfileter med vår egen krydderblanding, Mamas Favoritt, før vi lar fisken godgjøre seg i ovnen. Samtidig lar vi finrevet ost smelte over gylne ovnsbakte potetbåter. Som tilbehør steker vi brokkolini, og blander en fyldig og smaksrik basilikumsaus med matfløte som både fisken og poteten kan dyppes i. Middagen står klar på kun 30 minutter!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Egg
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder Fisk)

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Basilikum

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

200 g

Brokkolini

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier761 kcal
Energi (kj)3183 kj
Fett42.6 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater51.1 g
Sukker7.1 g
Protein45.6 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Forbered fisk
2

I mellomtiden, finhakk basilikumblad.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Tørk havabbor med kjøkkenpapir, og krydre med Mamas Favoritt [1/2 pose, 2P] og salt.

Legg havabbor med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje.

Ovnsbak fisk
3

Ta potet ut av ovnen og dryss over finrevet ost når det gjenstår 10 min av steketiden.

Bak fisk og potet i ovnen i 8-10 min, til fisken er gjennomstekt og osten er gyllen.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Stek brokkolini
4

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini i 5-6 min, eller til myknet. Krydre med salt og pepper.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og pinjekjerner i stekepannen. Stek videre i 1-2 min, til pinjekjerner er noe brunet. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.

Lag basilikumsaus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.

Fres hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, basilikum og vann [2 ss | 4 ss]. La putre i 1 min, eller til gjennomvarmet.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server
6

Anrett potet, brokkolini og fisk på tallekrener.

Topp fisk med basilikumsaus.

Server med resterende sitronbåter.