HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Epleburger
topBanner
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med sprø pommes frites og myke løk

Allergener:glutenmelkEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Eple

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

50 g

Revet mozzarella

(Inneholdermelk)

50 g

Briochebrød

(Inneholdergluten, melk, Egg, SennepKan inneholdesoya, sesam)

40 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

250 g

Ruccola

etter behov

Kjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier746 kcal
Energi (kj)3121 kj
Fett41.75 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater59.45 g
Sukker21.3 g
Protein38.47 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over, krydre med salt* og pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min.

2

Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke og karamellisert. Tilsett en klatt smør* når det er 5 min igjen.

3

Skrell eple og riv groft. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med en klype salt* og pepper* i en skål. Form kjøttdeig til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

5

Skyll ruccola under kaldt vann*. Del briochebrød i to, og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola i en skål med en skvett olivenolje*, salt* og pepper*.

6

Smør burgerbrødene med majones. Fyll med ruccola, kjøtt og karamellisert løk. Server pommes frites og ruccola på siden.