Hamburgere er kanskje ikke noe man forbinder med det indiske kjøkkenet, men det er det på tide å gjøre noe med! Vi frister med tandoorikrydrede kyllingburgere som serveres med grønnsaker og aprikosdressing i naanbrød. Som tilbehør ovnsbaker vi søtpotetfries som vi serverer med en sterk jalapeno- og mynteyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
450 g
Søtpotet
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Jalapeno
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
50 g
Aprikoschutney
(Inneholder Sennep)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
300 g
Kyllingbryst
4 g
Mild Mahal
2 stk
Naanbrød
(Inneholder Hvete, Gluten, Melk)
1 stk
Tomat
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til dressing
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til glaze
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
I mellomstiden, separer mynte og koriander. Finhakk mynte.
Halver jalapeno på lands, fjern frø og finhakk.
Bland halvparten av yoghurten, aioli, mynte, jalapeno, vann, salt og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.
Bland resterende yoghurt, aprikoschutney, salt og en klype pepper i en liten skå. Sett til side.
Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Skjær rødløk i tynne ringer.
Legg kylling mellom to bakepapir, og bank med en kjøtthammer eller en kjevle til den har en jevn tykkelse på 2 cm.
Krydre med Mild Mahal, salt og en klype pepper.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Tilsett smør, og vend kylling i smeltet smør.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, fukt naanbrød med vann. Pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Grovhakk tomat.
Knus peanøtter i posen med en kjevle.
Riv korianderblad grovt.
Halver naanbrød og bre de større halvdelene med aprikosdressing.
Fyll naanbrld med kylling, agurk, rødløk og halvparten av korianderbladene.
Anrett naanburgere og søtpotetfries på tallerkener.
Topp fries med tomat, peanøtter, resterende koriander og mynte- og jalapenoyoghurt.