Misopasta er en japansk pasta som hovedsakelig består av fermenterte soyabønner. Vi steker laks til perfeksjon, og glaserer den i en misoglaze laget av misopasta og soyasaus. Laksen serveres på en seng av aromatisk ingefærris, med en frisk pak choi-salat med gulrot og lime på siden. Det hele toppes med en klatt sterk srirachayoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
15 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Ingefær
1 stk
Pak choi
½ stk
Gulrot, Julienne
½ stk
Lime
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
I mellomtiden, bland misopasta [1/2 pose, 2P], soyasaus [1/2 pose, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], mel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skjær pak choi i tynne skiver.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i skiver.
Bland pak choi, gulrot [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en mellomstor skål.
Ta stekepannen av varmen og tilsett misoglaze når laksen er ferdigstekt. Vend laks i misoglaze.
Bland ingefærpasta i kjelen med ris.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P], yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med salat og misoglasert laks.
Dryss over sesamfrø og server med en klatt srirachayoghurt.