topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk barbacoataco

Meksikansk barbacoataco

med baconbakte poteter og avokado

I dag eksperimenterer vi med den elskede tacoen, og gjør den enda mer streetfood-aktig med ovnsbakte potetbåter vendt i bacon og jalapeno, servert med majones. Barbacoa er en matlagingsmetode som kommer fra Karibia, og handler om å langtidskoke kjøtt, gjerne over åpen flamme. Vi skal derfor tilberede saftig pulled beef krydret med røkt paprika. I tillegg fyller vi tortillabrødene med avokadosalsa, syltet rødløk og et dryss koriander.

Tags:
Sterk
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Pulled beef

1 stk

Rødløk

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Sriracha

4 g

Røkt paprikapulver

500 g

Poteter

1 stk

Jalapeno

70 g

Bacon, terninger

2 stk

Tomat

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1132 kcal
Energi (kj)4737 kj
Fett52.9 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater112.6 g
Sukker16.2 g
Protein43.3 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær potet (uskrelt) i båter.

Overfør potetbåter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.

Skjær lime i båter. Press saft fra halvparten av lime i en liten skål. 

Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og rødløk. 

Vend rødløk i væsken og sett til side. 

Tilsett bacon og jalapeno
3

Del jalapeno i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Når potetbåtene har 10 min igjen i ovnen, strø bacon [1/2 pakke, 2P] og jalapeno over potetene. 

Stek ut tiden, eller til bacon er gyllen. 

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt. 

Tilbered pulled beef
4

Bland pulled beef, inkludert kraft fra pakken, vann [1/2 dl | 1 dl] og røkt paprikapulver i en kjele med lokk. 

Varm opp på middels varme og la putre under lokk i 12-14 min. 

I mellomtiden, del avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje. 

Skjær avokado og tomat i 2 cm biter.

Bland avokado, tomat og saft fra resterende lime i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. 

Forbered råvarer
5

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

I mellomtiden, finhakk koriander.

Bruk to gafler og riv pulled beef i strimler. Tilsett sriracha til kjelen og bland godt. 

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt. 

Server
6

Anrett tortillabrød på tallerkener og legg pulled beef, avokadosalsa og syltet rødløk lagvis. 

Pynt med koriander.

Anrett baconpotetbåter i skåler ved siden av og hell over en klatt majones.