4 g
Saha-Ras
4 g
Kyllingbuljong
1 stk
Paprika
1 stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
85 g
Bulgur
(InneholderGluten)60 g
Spinat
2 stk
Tomat
50 g
Hummus
(InneholderSesam)20 g
Mandler
(InneholderNøtter)½ stk
Rødløk
4 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 4)
Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og buljong. Kok bulgur i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell vannet av kjelen.
Finhakk tomat. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Skjær sitron i båter. Finhakk rød paprika. Grovhakk spinat. På et nytt skjærebrett, legg en hånd på kyllingbryst og bruk en skarp kniv for å dele den i to horisontalt.
Bland kylling, Saha-Ras, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 2-3 min på hver side. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Grovhakk mandler. Bland hummus, en skvett sitronsaft, vann* [1 ss | 2 ss], en klype salt* og en stor klype pepper* i en skål.
Bland en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en stor skål. Tilsett spinat, tomat, rødløk, rød paprika og bulgur. Bland godt rett før servering. Smak til med salt* og pepper*. Skjær kylling i passende skiver.
Fordel kylling og bulgursalat på tallerkener. Topp salaten med mandler og en skvett sitronsaft. Server hummusdressing på siden.