Marinert kyllingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinert kyllingbowl

Marinert kyllingbowl

med mandel- og appelsincouscous

En fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og flotte farger. Dagens bowl inneholder perfekt stekt kylling, appelsincouscous med mandler og ovnsbakte grønnsaker. Alt toppes med en kremet persilledressing.

Tags:
Kalorilett
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Nøtter
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

½ stk

Appelsin

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier644 kcal
Energi (kj)2693 kj
Fett23.1 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater56.3 g
Sukker16 g
Protein45.7 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skjær paprika i 2 cm biter. 

Skjær rødløk i 2 cm båter. 

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til møre. 

Ovnsbak kylling
2

Krydre kylling med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. 

Overfør kylling til stekebrettet med grønnsakene, og bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.

Kok couscous
3

I mellomtiden, kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en mellomstor kjele. 

Tilsett couscous, rør, legg på lokk og fjern fra varmen. La hvile i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør opp med en gaffel.

Forbered råvarer
4

I mellomtidne, skrell gulrot i lange tynne bånd. 

Finhakk persille. 

Del appelsin [1/2 stk, 2P]  i to.

Grovhakk mandler.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag dressing
5

Bland majones [1/2 pose, 2P], yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål. 

Bland mandler og persille sammen med couscous. Press appelsinsaft over og bland godt.

Server
6

Skjær kylling i 2 cm tykke skiver. 

Anrett appelsin- og mandelcouscous i skåler. 

Anrett grønnsaker på den ene siden og kylling på den andre siden. 

Topp med gulrotbånd og en klatt dressing i midten.