Prøv malaysisk mat i dag! Server hvitløksris og kyllingstrimler med en smakfull saus laget av kokosmelk, pak choi og paprika. Sausen smaker du til med karripulver og vår egne krydderblanding, Ga-Laksa. By familien på en ekte smaksopplevelse med denne innbydende og gode retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Lime
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
200 ml
Kokosmelk
4 g
Curry-On
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Pak choi
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Grovhakk paprika (uten frø) og pak choi.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2-3 min, til brunet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
OBS! Kyllingen blir stekt ferdig i steg 5.
Tilsett paprika, Curry-on og Ga-Laksa og stek i 2-3 min.
Tilsett kokosmelk, soyasaus, en skvett limesaft og kylling. La putre i 3-4 min.
Tilsett pak choi det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett ris og kyllinglaksa i dype tallerkener.
Server resterende limebåter på siden og press en skvett limesaft over.