topBanner
Linselarb

Linselarb

med pak choi, sesamfrø og mynte

Har du aldri hørt om retten Larb? Larb er en slags salat med kokte eller stekte ingredienser, og er en nasjonalrett i Laos. Salaten inneholder forskjellige proteiner, og i dagens variant har vi valgt linser som vi steker med sjalottløk og pak choi. Klassisk tilbehør til Larb er varm kremet ris og rå grønnsaker. I dag lager vi Larb med lekker hvitløksris og en frisk agurksalat, som blir ekstra deilig grønn av mynte og koriander. Vi topper alt med en krydret srirachamajones, og så er maten klar til å bli servert!

Tags:VegetarSterk
Allergener:HveteSoyaSesamEggSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Sjalottløk

200 g

Pak choi

1 stk

Lime

½ stk

Chili

1 stk

Ingefær

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

½ pakke

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3077 kj
Kalorier735 kcal
Fett21.84 g
Mettet fett2.09 g
Karbohydrater99.75 g
Sukker13.39 g
Protein29.87 g
Natrium6.083 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør med en skvett olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl], ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk til servering.

2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek sjalottløk og gulrot i 3-4 min. Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter. Fjern frø fra chili [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Riv ingefær. Skyll linser under kaldt vann i en sil.

3

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min. Tilsett linser, en skvett limesaft, soyasaus og chili. La putre i 4-5 min.

TIPS: Bruk så mye eller lite chili du vil - det er sterkt.

4

Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og legg i en skål. Plukk og grovhakk mynteblader. Finhakk koriander (med stilk). Tilsett en skvett limesaft, en skvett olivenolje, en klype salt og pepper*, halvparten av mynte og koriander, og sesamfrø i skålen med agurk. Bland godt sammen.

5

Bland majones, sriracha [1/2 pakke, 2P] og en skvett vann* i en liten skål. Skru av varmen til stekepannen når linser er ferdigkokte og sausen redusert en smule, og bland inn spinat under omrøring til den mykner.

6

Anrett hvitløksris i en side av en dyp tallerken, og larb med linser på den andre siden. Plasser agurksalat i midten og drypp over med srirachamajones. Pynt med resterende mynte, koriander og sesamfrø. Servér resterende limebåter på siden.