topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linselarb

Linselarb

med pak choi, sesamfrø & mynte

Tags:
Vegetar
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

1 stk

Ingefær

1 pakke

Grønne linser

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sesamfrø

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3092 kj
Fett22.66 g
Mettet fett2.3 g
Karbohydrater97.74 g
Sukker13.8 g
Protein29.72 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering. 


Stek grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Finhakk sjalottløk. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett sjalottløk og gulrot, og stek i 3-4 min, eller inntil grønnsakene begynner å bli myke. Grovhakk pak choi. Skjær lime i båter. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og skjær i tynne skiver. Riv ingefær. Skyll linser under kaldt vann* i en sil. 


Stek grønnsaker og linser
3

Tilsett pak choi og ingefær i stekepannen og stek i 1 min, eller til pak choi begynner å mykne. Tilsett linser, en skvett limesaft og soyasaus. Smak til med chili. La simre i 4-5 min. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat. 


Lag agurksalat
4

Skjær agurk i 1 cm tykke terninger og ha i en bolle. Plukk og grovhakk mynteblader. Finhakk koriander (med stilk). Tilsett en skvett limesaft, en smule olivenolje*, en klype salt* og pepper*, og halvparten av urtene og sesamfrø i bollen. Bland godt sammen. 


Bland srirachamajones
5

Bland majones, sriracha [½ pose, 2P] og en skvett vann* i en liten skål. Skru av varmen for stekepannen når linser er ferdigkokte og sausen redusert en smule, og bland inn spinat under omrøring til den mykner. 


Servér
6

Anrett hvitløksris i en side av skålen og larb med linser på den andre siden. Plasser agurksalat i midten og drypp over med srirachamajones. Pynt med resterende urter og sesamfrø. Serveres med resterende limebåter ved siden av.