HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaksa
topBanner
Laksa

Laksa

med kylling, pak choi og hvitløksris

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:HveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 stk

Pak choi

1 stk

Lime

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

200 ml

Kokosmelk

4 g

Curry-on

4 g

Ga-Laksa

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett33.56 g
Mettet fett20.7 g
Karbohydrater75.61 g
Sukker10.9 g
Protein39.08 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en stor klatt smør* med en skvett olivenolje* i en stor gryte på middels høy varme. Stek halvdelen av hvitløk i 1 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i 10 min eller til alt vann er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

2

Grovhakk paprika (uten frø) og pak choi. Skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver. Skjær lime i båter. Grovhakk peanøtter.

3

Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varmee. Skjær kylling i 2 cm tykke terninger. Stek i 2-3 min, eller til brunet. Krydre med salt* og pepper*. Sett til side på en tallerken.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek paprika, Curry-on og Ga-Laksa i 2-3 min.

5

Tilsett kokosmelk, en skvett limesaft, salt* [½ ts | 1 ts] og kylling. La simre i 3-4 min. Tilsett pak choi når det er 1 min igjen av koketiden. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett ris og laksa i dype tallerkener. Dryss over med chili og peanøtter. Serveres med resterende limebåter på siden.