Kremet urtetortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet urtetortelloni

Kremet urtetortelloni

med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Kremet urtetortelloni med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Melk
Selleri
Hvete
Egg
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Timian

300 g

Jordskokk

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

1 stk

Sitron

50 g

Grønnkål

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(Inneholder Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier840 kcal
Energi (kj)3515 kj
Fett37 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater93.7 g
Sukker15 g
Protein26.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek jordskokk
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Plukk timianblader [2 kvister | 4 kvister]. Skyll og skrubb jordskokk, og skjær i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av timian og en god klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i 20-25 min. TIPS: Hold øverst på timiankvisten og dra fingrene forsiktig nedover for å fjerne bladene.

Forbered råvarer
2

Kok opp en kjele med saltet vann*. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk hasselnøtter. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek grønnsaker
3

Når jordskokkene har 10 min igjen, varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk, grønnkål og resterende timian i 3-4 min. Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. La småkoke i 5 min.

Kok tortelloni
4

Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Sett til side. Tilsett en skvett olivenolje* slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

Bland sammen
5

Bland forsiktig inn tortelloni og pastavann* i stekepannen.

Servér
6

Anrett kremet tortelloni med jordskokk i skåler. Topp med italiensk hardost og hasselnøtter.