HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Urtetortelloni
topBanner
Kremet urtetortelloni

Kremet urtetortelloni

med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Kremet urtetortelloni med ovnsbakt jordskokk og italiensk hardost

Tags:Vegetar
Allergener:NøtterMelkSelleriEggGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Timian

300 g

Jordskokk

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

20 g

Hasselnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdePeanøtter, Sesam)

1 stk

Sitron

50 g

Grønnkål

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

4 g

Hvitløksflørt

300 g

Tortelloni med ricotta og spinat

(InneholderMelk, Egg, Gluten, HveteKan inneholdeSennep, Soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier840 kcal
Energi (kj)3515 kj
Fett36.97 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater93.66 g
Sukker15 g
Protein26.06 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Plukk timianblader [2 kvister | 4 kvister]. Skyll og skrubb jordskokk, og skjær i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av timian og en god klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i 20-25 min. TIPS: Hold øverst på timiankvisten og dra fingrene forsiktig nedover for å fjerne bladene.

2

Kok opp en kjele med saltet vann*. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk hasselnøtter. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Når jordskokkene har 10 min igjen, varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk, hvitløk, grønnkål og resterende timian i 3-4 min. Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], en klype sitronskall, en skvett sitronsaft, grønnsaksbuljong, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. La småkoke i 5 min.

4

Kok tortelloni i 1-2 min, til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Sett til side. Tilsett en skvett olivenolje* slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men har litt tyggemotstand i midten.

5

Bland forsiktig inn tortelloni og pastavann* i stekepannen.

6

Anrett kremet tortelloni med jordskokk i skåler. Topp med italiensk hardost og hasselnøtter.