HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Prosciuttopasta
topBanner
Kremet prosciuttopasta

Kremet prosciuttopasta

med grønn ruccolasalat og gresskarkjerner

Glad i pasta? Prøv denne velsmakende og innovative pastaretten! Vi lager en deilig kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Deretter blander vi sausen med spagetti direkte i stekepannen og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarfrø ved siden av.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:glutenmelkEggSulfitterSennepNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Kruspersille

50 g

Prosciutto

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

270 g

Spaghetti

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

75 g

Creme fraiche

(Inneholdermelk)

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(InneholderEgg, Sulfitter, Sennep)

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdepeanøtter, sesam)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier820 kcal
Energi (kj)3432 kj
Fett27.73 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater105.71 g
Sukker11.6 g
Protein33.78 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Grovhakk prosciutto, tomat og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller. TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. 

2

Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen med pasta. TIPS: ‘Al dente* betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten. 

3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 1-2 min, til gyllen. Tilsett hvitløk og stek i 30 sek. 

4

Senk til middels varme og tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavann*, tomat, persille (spar litt til pynt), kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og en klype pepper*. La putre i 3-4 min. 

5

Bland agurk, ruccola og honning- og sennepsdressing i en stor skål. Bland ferdig pasta med prosciuttosausen i stekepannen. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep. 

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og pynt med resterende persille. Server med ruccolasalat ved siden av toppet med gresskarkjerner.