Falt du for den fristende tittelen på denne oppskriften? Vi garanterer at du ikke vil bli skuffet over resultatet. I kveld lager vi en fantastisk laksegrateng med spinat og ostesaus, som toppes med kremet potetmos med ost. Det perfekte tilbehøret er en frisk ruccolasalat med olivenolje og sitron.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Bakepotet
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
100 g
Mornaysaus
(Inneholder Melk)
½ stk
Sitron
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
40 g
Ruccola
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°/200°C (varmluft).
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skrell potet og skjær i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos sammen og sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skyll spinat og ruccola.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm biter på et eget skjærebrett.
Bland panko, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Riv spinat i biter i en ildfast form, og tilsett laks, mornaysays og en klype pepper. Rør rundt og fordel i et jevnt lag.
Topp med ferdig potetmos i et jevnt lag over fisk og spinat.
Strø over panko og bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppen er gyllen og sausen bobler.
TIPS: Laksen er ferdig når den er matt i midten.
Når gratengen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett til side til avkjøling i et par minutter før servering.
Rett før servering, bland sammen ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en skål.
Anrett fiskegrateng på tallerkener.
Legg ruccola på siden.