Kremet laksegrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet laksegrateng

Kremet laksegrateng

med osteblandet potetmos og fersk ruccola

Falt du for den fristende tittelen på denne oppskriften? Vi garanterer at du ikke vil bli skuffet over resultatet. I kveld lager vi en fantastisk laksegrateng med spinat og ostesaus, som toppes med kremet potetmos med ost. Det perfekte tilbehøret er en frisk ruccolasalat med olivenolje og sitron.

Tags:
Tilberedning 10 min
Allergener:
Fisk
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

100 g

Mornaysaus

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier831 kcal
Energi (kj)3475 kj
Fett51.7 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater51.4 g
Sukker5.2 g
Protein42 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Stekebrett
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 220°/200°C (varmluft). 

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skrell potet og skjær i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], finrevet ost og en klype pepper. Mos sammen og sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat og ruccola.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Fjern skinnet fra fisk og skjær i 3 cm biter på et eget skjærebrett.

Bland panko, olivenolje [2 ss | 4 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Lag grateng
3

Riv spinat i biter i en ildfast form, og tilsett laks, mornaysays og en klype pepper. Rør rundt og fordel i et jevnt lag.

Topp med ferdig potetmos i et jevnt lag over fisk og spinat.

Strø over panko og bak i ovnen i 12-15 min, eller til toppen er gyllen og sausen bobler.

TIPS: Laksen er ferdig når den er matt i midten.

Avkjøl grateng
4

Når gratengen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett til side til avkjøling i et par minutter før servering.

Lag salat
5

Rett før servering, bland sammen ruccola, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft i en skål.

Server
6

Anrett fiskegrateng på tallerkener.

Legg ruccola på siden.