Skip to main content
Kremet cajunlaks
Kremet cajunlaks

Kremet cajunlaks

med grønne bønner og pastinakkmos

Denne retten er en skandinavisk favoritt som gir et hint av hverdagsluksus. Middagsgjestene får glede av smørstekt, cajunkrydret laksefilet stekt i en deilig balansert sitrusfruktsaus med fløte. Som nøye utvalgt tilbehør skal vi lage en fyldig og kremet potet- og pastinakkmos samt hvitløksstekte grønne bønner og reddiker.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Fisk
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Citrus

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

2 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Pastinakk

150 g

Grønne bønner

75 g

Reddiker

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til fisk

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier838 kcal
Energi (kj)3507 kj
Fett45.7 g
Mettet fett17.2 g
Karbohydrater72.1 g
Sukker16 g
Protein37 g
Natrium466 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.

Skjær reddiker i kvarter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitrusfrukt i to.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, reddiker og hvitløk i 3-4 min, eller til grønne bønner er myke.

Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for raskere stekeprosess.

Stek fisk
4

Vask pannen, tilsett olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Lag saus
5

Snu fisk og tilsett smør og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.

Senk varmen til middels. Tilsett sitrusfruktsaft, grønnsaksbuljong, vann og sukker. La putre i 2-3 min.

Rør inn matfløte. Kok videre i 1 min, til sausen tykner. Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått matt farge.

Server
6

Anrett fisk, potetmos og grønne bønner på tallerkener.

Hell saus over fisken.