Denne retten er en skandinavisk favoritt som gir et hint av hverdagsluksus. Middagsgjestene får glede av smørstekt, cajunkrydret laksefilet stekt i en deilig balansert sitrusfruktsaus med fløte. Som nøye utvalgt tilbehør skal vi lage en fyldig og kremet potet- og pastinakkmos samt hvitløksstekte grønne bønner og reddiker.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Citrus
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
2 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Pastinakk
150 g
Grønne bønner
75 g
Reddiker
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til fisk
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.
Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.
Skjær reddiker i kvarter.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitrusfrukt i to.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner, reddiker og hvitløk i 3-4 min, eller til grønne bønner er myke.
Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for raskere stekeprosess.
Vask pannen, tilsett olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu fisk og tilsett smør og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.
Senk varmen til middels. Tilsett sitrusfruktsaft, grønnsaksbuljong, vann og sukker. La putre i 2-3 min.
Rør inn matfløte. Kok videre i 1 min, til sausen tykner. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått matt farge.
Anrett fisk, potetmos og grønne bønner på tallerkener.
Hell saus over fisken.