HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKjøttdeig I Hoisinsaus
topBanner
Kjøttdeig i hoisinsaus

Kjøttdeig i hoisinsaus

med sesamris og srirachamajones

Kjøttdeig i hoisinsaus med sesamris og srirachamajones

Tags:Rask
Allergener:GlutenSoyaSulfitterSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

150 g

Jasminris

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

½ stk

Ingefær

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Vårløk

150 g

Rødkål

30 g

Hoisinsaus

(InneholderGluten, Soya, Sesam)

1 stk

Gulrot

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier793 kcal
Energi (kj)3316 kj
Fett36.04 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater76.48 g
Sukker23.1 g
Protein34.36 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp en kjele på middels høy varme og tilsett sesamfrø. Rist i 2-3 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær vårløk i tynne skiver og skill det grønne fra det hvite. Finhakk eller press hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett kjøttdeig, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Rør inn gulrot, det hvite av vårløken og rødkål. Stek i 2-3 min. Rør av og til.

5

Rør inn hoisinsaus, soyasaus, sukker [½ ts | 1 ts], hvitvinseddik [½ pakke, 2P] og vann [2 ss 4 ss]. Kok i 1 min.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og en klatt srirachamajones. Pynt med det grønne av vårløken.