
Til middag i dag skal vi nyte torsk stekt i sitrusfrukt- og hvitløksbuljong. I tillegg skal vi kose oss med en god blanding krydrede ovnsbakte grønnsaker – poteter, gulrot, mais og løk. Retten serveres også med vårløk og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
4 g
Panamat
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Sitrusfrukt
500 g
Poteter
1 stk
Mais
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Vårløk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
2 stk
Gulrot
1 stk
Koriander
1 stk
Løk
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

I mellomtiden, skjær løk i 2 cm båter.
Hell væske av mais.
Finhakk koriander. Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sitrusfrukt i to.
Bland vann, buljong, hvitløk, koriander og en stor skvett sitrusfruktsaft i en liten skål.

Når grønnsakene har 15 min igjen, overfør løk og mais til stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i 15 min.

Når grønnsakene har 10 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Snu fisk og ha i buljong og smør.
Stek i ytterligere 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir melkehvitt.

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Anrett fisk og grønnsaker i seksjoner på tallerkener.
Hell buljong over fisken.
Pynt grønnsaker med vårløk.
Server rømme på siden.