Skip to main content
Karibisk sitrus-torsk
Karibisk sitrus-torsk

Karibisk sitrus-torsk

med ovnsbakte grønnsaker og rømme

Til middag i dag skal vi nyte torsk stekt i sitrusfrukt- og hvitløksbuljong. I tillegg skal vi kose oss med en god blanding krydrede ovnsbakte grønnsaker – poteter, gulrot, mais og løk. Retten serveres også med vårløk og rømme.

Tags:
Hvetefri
Mer grønt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Sitrusfrukt

500 g

Poteter

1 stk

Mais

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Vårløk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Gulrot

1 stk

Koriander

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2520 kj
Fett18.2 g
Mettet fett8.1 g
Karbohydrater72.5 g
Sukker17.5 g
Fiber10.2 g
Protein33.1 g
Natrium408.9 mg
Potassium38.3 mg
Calcium12.9 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered buljong
2

I mellomtiden, skjær løk i 2 cm båter.

Hell væske av mais.

Finhakk koriander. Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitrusfrukt i to.

Bland vann, buljong, hvitløk, koriander og en stor skvett sitrusfruktsaft i en liten skål.

Ovnsbak løk og mais
3

Når grønnsakene har 15 min igjen, overfør løk og mais til stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i 15 min.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Snu fisk og ha i buljong og smør.

Stek i ytterligere 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir melkehvitt.

Forbered vårløk
5

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Server
6

Anrett fisk og grønnsaker i seksjoner på tallerkener.

Hell buljong over fisken.

Pynt grønnsaker med vårløk.

Server rømme på siden.