HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert SvinekjĆøtt
topBanner
Honning- og soyamarinert svinekjĆøtt

Honning- og soyamarinert svinekjĆøtt

med pommes frites & salat

Tags:Rask•Barnevennlig•Lett Ć„ lage
Allergener:Soya•gluten•PeanĆøtter•Sesam•Egg•Sennep

Les etiketten pƄ produktet for Ƅ finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for Ƅ sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Honning

1 stk

HvitlĆøk

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, gluten)

60 g

Salatblanding

20 g

PeanĆøtter

(InneholderPeanĆøtterKan inneholdesesam, nĆøtter)

2 stk

Tomat

10 g

SesamfrĆø

(InneholderSesamKan inneholdenĆøtter, peanĆøtter)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

1 stk

Lime

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

NƦringsinnhold
NƦringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier593.6801 kcal
Energi (kj)2483.9573 kj
Fett19.0435 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater60.6336 g
Sukker16.6 g
Protein45.3155 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
•Bakeplate
•Stekepanne
FramgangsmƄte
FramgangsmƄtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel pÄ et stekebrett med bakepapir, og dryss over halvdelen av sesamfrø. Krydre med salt* og pepper* og drypp over med en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 per person) pÄ et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en smule olivenolje* i en bolle. Vend koteletter i bollen sÄ de er dekket med marinade.

3

Skjær tomat og lime i bÄter. Grovhakk peanøtter. Tilsett tomat, peanøtter og salatmix i en bolle. Drypp over med en skvett olivenolje* og limesaft. Bland sammen og smak til med salt* og pepper*.

4

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne pÄ middels varme nÄr pommes frites har 10 min igjen av steketiden. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la overflødig marinade dryppe av i bollen. Tilsett koteletter i stekepannen og stek i 3-4 min pÄ hver side. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt nÄr det er uten antydninger av rødt.

5

NĆ„r det er 3-4 min igjen av steketiden, tilsett marinade i stekepannen og la simre. TIPS: Marinaden vil bli mĆørk og karamellisert – dette forsterker smaken!

6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt pÄ tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.