HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonning Og Soyamarinert Svinekjøtt
topBanner
Honning- og soyamarinert svinekjøtt

Honning- og soyamarinert svinekjøtt

med pommes frites & salat

Tags:RaskBarnevennligLett å lage
Allergener:HveteSoyaGlutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 g

Honning

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

60 g

Salatblanding

20 g

Peanøtter

2 stk

Tomat

10 g

Sesamfrø

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Lime

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier594 kcal
Energi (kj)2484 kj
Fett19.04 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater60.63 g
Sukker16.6 g
Protein45.32 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir, og dryss over halvdelen av sesamfrø. Krydre med salt* og pepper* og drypp over med en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær svinekjøtt til koteletter (2 per person) på et annet skjærebrett. Bland hvitløk, soyasaus, honning, resterende sesamfrø og en smule olivenolje* i en bolle. Vend koteletter i bollen så de er dekket med marinade.

3

Skjær tomat og lime i båter. Grovhakk peanøtter. Tilsett tomat, peanøtter og salatmix i en bolle. Drypp over med en skvett olivenolje* og limesaft. Bland sammen og smak til med salt* og pepper*.

4

Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels varme når pommes frites har 10 min igjen av steketiden. Ta koteletter opp med en kjøkkenklype og la overflødig marinade dryppe av i bollen. Tilsett koteletter i stekepannen og stek i 3-4 min på hver side. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

5

Når det er 3-4 min igjen av steketiden, tilsett marinade i stekepannen og la simre. TIPS: Marinaden vil bli mørk og karamellisert – dette forsterker smaken!

6

Anrett honning- og soyamarinert svinekjøtt på tallerkener. Øs over med saus fra stekepannen. Serveres med pommes frites, salat og aioli ved siden av.