Skip to main content
Honning- og sennepsglasert laks
Honning- og sennepsglasert laks

Honning- og sennepsglasert laks

med dillkrydret potetsalat og grønne bønner med bacon

Honning- og sennepsglasert laks med dillkrydret potetsalat og grønne bønner med bacon.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

125 g

Bacon, skiver

150 g

Grønne bønner

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

4 g

Hvitløksflørt

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

25 g

Grov sennep

(Inneholder: Sennep)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier972 kcal
Energi (kj)4066 kj
Fett63.1 g
Mettet fett26.8 g
Karbohydrater56.7 g
Sukker11.1 g
Fiber6.2 g
Protein44.8 g
Natrium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del poteter (uskrellet) i to og kok i 10-12 min, til møre.

Hell av vannet og la potetene hvile.

Stek bacon
2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 3-4 min, eller til brunet, men fremdeles myk. Snu bacon halvveis i steketiden. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Stek grønne bønner
3

Skjær av endene på grønne bønner. Skyll spinat under kaldt vann.

Del sitron i to. Finhakk dill (spar litt til pynt). 

Bland grønne bønner, halvparten av Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper, og legg på et stekebrett med bakepapir.

Fordel bønnene i like store bunter (2 per person). Surr bacon stramt rundt hver bunte. Legg resterende bacon flatt på brettet. Stek i ovnen i 10-12 min, eller til sprø bacon.

Stek fisk
4

Vask pannen. Tilsett en skvett olivenolje og varm opp på middels høy varme. Klapp fisk tørr med papir og krydre med resterende Hvitløksflørt og en klype salt. Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

Bland honning- og sennepsdressing, halvparten av grov sennep og en skvett sitronsaft i en skål. Fjern pannen fra varmen. Hell sausen over fisken.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag potetsalat
5

Bland creme fraiche, resterende grov sennep, sitronsaft [2 ts | 4 ts], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland inn poteter, spinat og dill.

Server
6

Anrett laks, grønne bønner med bacon og potetsalat på tallerkener.

Smuldre litt bacon over potetsalaten.

Pynt med resterende dill.