Skip to main content
Sommerlaks med honning og sennep til grillen
Sommerlaks med honning og sennep til grillen

Sommerlaks med honning og sennep til grillen

med rødbetsalat og kremet potet

Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi griller laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter og ristede hasselnøtter.

Tags:
Rask
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep
Nødder
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Sitron

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

1 stk

Dill

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)

1 stk

Pære

60 g

Salatblanding

½ stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til poteter

Næringsinnhold

Kalorier940 kcal
Energi (kj)3935 kj
Fett59.1 g
Mettet fett14.2 g
Karbohydrater123.3 g
Sukker73.6 g
Protein34.6 g
Natrium57.5 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Oppvarm grillen på høy varme.

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Finhakk dill.

Skyll salatblanding.

Halver sitron.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær rødbete i 1 cm store biter.

Grovhakk hasselnøtter.

Grill laks
3

Pensle laks med olivenolje på alle sider og krydre med salt.

Grill laks med skinnsiden ned i 6-8 min, til skinnet lett kan fjernes.

Snu og stek vider i 1-2 min, til gjennomstekt.

Hell over honning- og sennepsdressing.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

Lag dressing
4

I mellomtiden, bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.

Bland salat
5

Bland pære, rødbete, salat, sjalottløk og hasselnøtter i dressing rett før servering.

Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt og en kype pepper.

Server
6

Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.

Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.