Overrask familien eller middagsgjestene med denne nydelige fiskeretten. Vi griller laks med smør og honning- og sennepsdressing så den blir både smaksrik og saftig. Som tilbehør koker vi poteter til de blir møre, før vi vender dem i creme fraiche, majones og dill. Retten gjøres komplett med en lukrativ pæresalat med rødbeter og ristede hasselnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Sitron
½ stk
Rødbeter, ferdigkokte
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
1 stk
Dill
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
1 stk
Pære
60 g
Salatblanding
½ stk
Sjalottløk
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til poteter
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Oppvarm grillen på høy varme.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og sett kjele til side under lokk.
I mellomtiden, halver pære, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Finhakk dill.
Skyll salatblanding.
Halver sitron.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skjær rødbete i 1 cm store biter.
Grovhakk hasselnøtter.
Pensle laks med olivenolje på alle sider og krydre med salt.
Grill laks med skinnsiden ned i 6-8 min, til skinnet lett kan fjernes.
Snu og stek vider i 1-2 min, til gjennomstekt.
Hell over honning- og sennepsdressing.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
I mellomtiden, bland sitronsaft, salt, sukker og olivenolje i en stor skål.
Bland pære, rødbete, salat, sjalottløk og hasselnøtter i dressing rett før servering.
Bland potet med creme fraiche, majones, dill, salt og en kype pepper.
Anrett kremet potet, pæresalat og laks på tallerkener.
Øs over resterende saus fra den ildfaste formen.