
I dag skal vi dra på en kulinarisk reise til de sentralamerikanske fjellknausene og se couscousen glitre som snøfnugg når den reflekteres mot de sprøstekte köftene. Serveres med en kald sitrondressing som frisker opp middagen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Tranebær
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
100 g
Couscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
4 g
Kyllingbuljong
4 g
Panamat
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Hvitløk
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
1 stk
Mynte
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Egg (steg 2)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett kokende vann* [2,5 dl | 5 dl] og rør godt. Legg lokk på og sett til side.

Finhakk mynte. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg* [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og en klype salt* i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 6 x 2,5 cm köfter (3 per pers.).

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min. Snu köftene underveis. VIKTIG: Köftene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.

Finhakk tomat og agurk. Skjær appelsin i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous og bland godt.

Skjær sitron i båter. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med köfter. Server sitrondressing og sitronbåter på siden.

