Skip to main content
Greske köfter

Greske köfter

med appelsintabbouleh og kjølende sitrondressing

4.3
(92)

I dag skal vi dra på en kulinarisk reise til de sentralamerikanske fjellknausene og se couscousen glitre som snøfnugg når den reflekteres mot de sprøstekte köftene. Serveres med en kald sitrondressing som frisker opp middagen.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Tranebær

(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 stk

Mynte

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier654 kcal
Energi (kj)2738 kj
Fett25 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater68 g
Sukker27.7 g
Fiber6.3 g
Protein39.7 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] (eller vannkoker). Bland tranebær, couscous, kyllingbuljong og salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Tilsett kokende vann* [2,5 dl | 5 dl] og rør godt. Legg lokk på og sett til side.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk mynte. Press eller finhakk hvitløk. Bland kjøttdeig, Panamat, mynte, egg* [1 stk | 2 stk], panko, hvitløk og en klype salt* i en skål. Form kjøttdeigblandingen til 6 x 2,5 cm köfter (3 per pers.).

Stek köfter
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 11-12 min. Snu köftene underveis. VIKTIG: Köftene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydning av rødt.

Bland tabbouleh
4

Finhakk tomat og agurk. Skjær appelsin i 1 cm terninger. Tilsett tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous og bland godt.

Lag sitrondressing
5

Skjær sitron i båter. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og sitronsaft [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.

Server
6

Anrett appelsintabbouleh på tallerkener. Topp med köfter. Server sitrondressing og sitronbåter på siden.