Ovnsbakt laks får en ekstra god smak av en herlig glasur, og mens laksen passer seg selv i ovnen, blander vi en fargerik grønnsaksris med gulrøtter, vårløk og paprika. Vi topper den glaserte laksen og den fargerike risen med fersk vårløk og glasur.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
1 stk
Vårløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Ketchup til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann og grønnsaksbuljong. Tilsett salt og ris, rør godt og senk til middels lav varme. Kok under lokk i 15 min.
TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Bland ketchup, soyasaus, honning, søt chilisaus og sesamfrø i en liten skål.
Smør en ildfast form med en skvett olivenolje. Fjern skinnet fra laks. Plasser laks i den ildfaste formen. Hell glasur over, sørg for at laksen er helt dekket. Bak i ovnen i 8-10 min.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.