topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fylt paprika

Fylt paprika

med krydret kjøttdeig og kremet perlecouscous

I dag har byr vi på en spennende og smakfull rett på menyen. Fylt paprika med krydret kjøttdeig og stekte grønnsaker som gratineres i ovnen med revet mozzarella. Vi skal også lage det perfekte tilbehøret, nemlig kremet perlecouscous med persille.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Gluten
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

2 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Løk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Hvitløk

50 g

Revet mozzarella

(Inneholder Melk)

1 g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier959 kcal
Energi (kj)4011 kj
Fett45.7 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater84.7 g
Sukker35 g
Protein47.9 g
Natrium50 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak paprika
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en kjele med lettsaltet vann [4 dl | 8 dl].

Skjær paprika i to og fjern frøene.

Fordel paprika på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i ovnen på midterste hylle i 10-15 min. 

Forbered grønnsaker
2

Tilsett perlecouscous i kjelen med kokende vann og senk til middels lav varme.

La putre i 12-15 min, eller "al dente". Hell av vannet og sett til side.

Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Finhakk persille og løk [1/2 stk, 2P].

Press eller finhakk hvitløk.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig, gulrot og løk i 3-4 min.

Tilsett Ay Cajun-ba, tomatpuré, hvitløk, en klype chiliflak, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl ]. La putre i 2-3 min.

Skru av varmen. Tilsett matfløte [1 ss | 2 ss] og rør godt. Smak til med salt og pepper.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt

Fyll paprika
4

Ta stekebrettet med paprika ut av ovnen. Fyll paprika med kjøttdeigblanding. Strø over revet mozzarella og bak i ovnen i 5-7 min, eller til osten er gyllen.

Bland perlecouscous
5

Bland persille og resterende matfløte [1/2 pakke, 2P] i kjelen med perlecouscous. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous på tallerkener. 

Topp med fylt paprika.

TIPS: Strø over en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.