Skip to main content
Fransk-inspirert laks og estragonsaus

Fransk-inspirert laks og estragonsaus

med hvitløksmos og pære- og valnøttsalat

Laks er alltid en fulltreffer, og denne retten er intet unntak. Vi ovnsbaker laksefileter toppet med smør, lager en kremet potetmos smaksatt med hvitløk og pannesteker grønne bønner og sjalottløk. For å friske opp retten blander vi også en frisk salat med pære og grovhakkede valnøtter. Prikken over i-en er en fyldig bernaisesaus som gjør retten komplett.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Nødder
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

400 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Pære

40 g

Valnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)

60 g

Salatblanding

1 stk

Estragon

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

1 stk

Citrus

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til fisk

½ ts

Salt til fisk

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Smør til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

Kalorier1210 kcal
Energi (kj)5063 kj
Fett80.5 g
Mettet fett25.1 g
Karbohydrater67.8 g
Sukker16.5 g
Fiber11 g
Protein54.8 g
Kolesterol160 mg
Natrium92.4 mg
Potassium98.9 mg
Calcium22.8 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered laks
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær smør i terninger.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Legg laks med skinnsiden ned i en ildfast form med bakepapir. Topp med smør.

Bak laks i ovnen i 15-20 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag hvitløksmos
2

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløksfedd.

Kok potet og hvitløk i 11-13 min, til potet enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet og hvitløk med melk, salt og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør for å få en mer kremet mos.

Bland salat
3

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Halver pære, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Grovhakk valnøtter.

Bland salat, pære, valnøtter, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Tilbered grønne bønner
4

Skjær ender av grønne bønner.

Skjær løk i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Plukk og grovhakk estragon.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne. Stek grønne bønner og løk i 3-4 min, til myke.

Tilsett en skvett sitrusfruktsaft og smør, og bland godt. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningsprosessen.

Lag saus
5

Oppvarm samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett matfløte, estragon, en skvett sitrusfruktsaft, salt og pepper. La putre i 2-3 min, til sausen er gjennomvarm.

Server
6

Anrett laks på en tallerken og øs over resterende saus fra den ildfaste formen.

Server hvitløksmos, estragonsaus, salat og grønne bønner i skåler.