Cordon Bleu er en fransk rett som innebærer at kyllingbryst fylles og stekes i ovnen. Frist middagsgjestene med sprø, pankopanerte kyllingbryst fylt med sennep, majones, bacon og ost. Tilbehøret består av en kremet potetmos, persillesaus og en frisk pære-valnøttsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
12.5 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
1 stk
Bladpersille
62.5 g
Bacon, skiver
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
300 g
Kyllingbryst
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sulfitter, Egg, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Pære
60 g
Salatblanding
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
¼ ts
Salt til kjøtt
2 ss
Mel til panering
1 stk
Egg til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm store biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Dekk til med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, fordel valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Rist i ovnen i 5-6 min, eller til velduftende. La stå til avkjøling.
Bland majones og sennep i en liten skål.
Finhakk persille.
Del pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Bland pære, valnøtter og salatblanding i en skål. Rett før servering, rør inn honning- og sennepsdressing og krydre med en klype salt og pepper.
På et separat skjærebrett, legg håndflaten på kyllingbryst og lag et snitt i siden, ikke skjær helt gjennom.
Åpne kylling som en bok og smør med litt sennepsblanding. Legg på en skive bacon og dryss med litt gouda. Lukk kylling.
Ha hvetemel i en skål.
Pisk egg i en annen skål.
Bland panko, salt og en klype pepper i en tredje skål.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Vend kylling i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen.
Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Vær forsiktig ved panering av kyllingen slik at fyllet ikke faller ut.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Senk stekepannen til middels varme. Tilsett matfløte og la simre i 1-2 min, til gjennomvarm.
Tilsett persille, salt og en klype pepper.
Anrett kylling og potetmos på tallerkener.
Server persillesaus og salat på siden.