Skip to main content
Flammende rigatoni

Flammende rigatoni

med halloumi, tomat, sterk chili og urter inspirert av Mega Camerupt

4.0
(51)

Sulten? Bra, for på under en halvtime kommer du til å nyte en stor tallerken full av masse godt. Vi lager en nydelig saus med fløte, cherrytomater, løk, tomatpuré og mange gode krydder. For å gjøre det enkelt blander vi rigatoni, stekt halloumi og den nydelige sausen rett i stekepannen - så er maten klar.

Tags:
Rask
Vegetar
Barnevennlig
Comfort Food
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Selleri
Soya
Sennep
kan inneholde spor av allergener

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid
NivåEnkel
Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Løk

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Oregano

125 g

Cherrytomater

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Soya, Sennep, kan inneholde spor av allergener, Gluten, Hvete)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

35 g

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

Kalorier988 kcal
Energi (kj)4135 kj
Fett54 g
Mettet fett29.8 g
Karbohydrater78.6 g
Sukker14 g
Fiber5.1 g
Protein43.6 g
Natrium408 mg
Potassium214.4 mg
Calcium4.9 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'. Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek halloumi
2

I mellomtiden, skjær halloumi i 2 cm biter.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi, snu av og til, i 6-7 min, eller til gylne. Sett til side på en tallerken.

Forbered råvarer
3

Skjær rødløk i tynne skiver.

Del cherrytomater i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Lag saus
4

Varm opp olivenolje i stekepannen på middels varme.

Stek løk og hvitløk i 2-3 min, til blankt. Rør inn tomatpuré og Hvitløksflørt. Stek i 1 min.

Rør inn matfløte, cherrytomater, grønnsaksbuljong, halvparten av oreganoen, en stor klype chiliflak og salt, og la småkoke til pastaen er ferdig, ca. 1-2 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland sammen
5

Når pastaen er ferdig, bland pastavanntomat og pasta med sausen i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Smak til med en klype salt og pepper.

Fjern fra varmen og rør inn halloumi.

Server
6

Anrett halloumipasta i dype tallerkener.

Pynt med fersk oregano og en klype chiliflak om ønskelig.