Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av ovnsbakt sprø rasp og fløyelsmyk, saftig fisk er ikke til å ta feil av, og denne oppskriften på panert laks er et godt eksempel. Under et sprøtt skjold av dillpanering, gjemmer det seg en herlig laksefilet! Vi lager også hjemmelaget pommes frites og grønn salat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Sulfitter, Hvete, Gluten)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Tomat
60 g
Salatblanding
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
½ stk
Sitron
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Finhakk dill.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Press eller finhakk hvitløk.
Bland dill, hvitløk, panko [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir.
Legg laks med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over. Press forsiktig så pankoen fester seg.
TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den kan brukes senere.
Bak laks i 9-10 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Grovhakk tomat.
Bland olivenolje [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en skål. Bland tomat og salatblanding i skålen.
Anrett laks, pommes frites og tomatsalat på tallerkener.
Strø overskytende urtepanko over.
Server majones ved siden av.