Skip to main content
Dillpanert laks
Dillpanert laks

Dillpanert laks

med pommes frites og frisk tomatsalat

Hvis det er noe vi liker her i nord, så er det panert fisk. Kombinasjonen av ovnsbakt sprø rasp og fløyelsmyk, saftig fisk er ikke til å ta feil av, og denne oppskriften på panert laks er et godt eksempel. Under et sprøtt skjold av dillpanering, gjemmer det seg en herlig laksefilet! Vi lager også hjemmelaget pommes frites og grønn salat.

Tags:
Enkel
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Sulfitter, Hvete, Gluten)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Tomat

60 g

Salatblanding

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier817 kcal
Energi (kj)3417 kj
Fett53.8 g
Mettet fett7.4 g
Karbohydrater52.7 g
Sukker5.8 g
Fiber4.7 g
Protein32.6 g
Natrium16.4 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Bland urtepanko
2

Finhakk dill.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Press eller finhakk hvitløk.

Bland dill, hvitløk, panko [1/2 pakke, 2P] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Paner laks
3

Klapp forsiktig laks med kjøkkenpapir.

Legg laks med skinnet ned på et nytt stekebrett med bakepapir. Strø urtepanko over. Press forsiktig så pankoen fester seg.

TIPS: Noe av pankoen vil falle av, men det gjør ikke noe – den kan brukes senere.

Tilbered laks
4

Bak laks i 9-10 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Grovhakk tomat.

Bland olivenolje [1 ss | 2 ss] og en skvett sitronsaft med en klype salt og pepper i en skål. Bland tomat og salatblanding i skålen.

Server
6

Anrett laks, pommes frites og tomatsalat på tallerkener.

Strø overskytende urtepanko over.

Server majones ved siden av.