Cajunkrydret laks i fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret laks i fløtesaus

Cajunkrydret laks i fløtesaus

med grønne bønner og pastinakkmos

Dagens middag er en skandinavisk favoritt som gir et hint av hverdagsluksus. I dag får hele familien glede av smørstekt, cajunkrydret laksefilet stekt i en deilig balansert sitronsaus med fløte. Som nøye utvalgt tilbehør skal vi lage en fyldig og kremet potet- og pastinakkmos samt hvitløksstekte grønne bønner og tomat.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Bakepotet

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier889 kcal
Energi (kj)3721 kj
Fett50.5 g
Mettet fett18.2 g
Karbohydrater70.3 g
Sukker16.1 g
Protein41.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter.

Kok potet og pastinakk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær endene av grønne bønner.

Grovhakk tomat.

Finhakk eller press hvitløk. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, tomat og hvitløk i 3-4 min, eller til grønne bønner er møre.

Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann i pannen for raskere stekeprosess.

Stek fisk
4

Vask pannen, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og varm opp på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. 

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min.

Lag saus
5

Snu fisk og tilsett smør [1 ss | 2 ss] og Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek.

Senk varmen til middels. Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], grønnsaksbuljong, vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre i 2-3 min.

Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P]. Kok videre i 1 min, til sausen tykner. Krydre med en klype salt og pepper. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet har fått matt farge.

Server
6

Anrett fisk, potetmos og grønne bønner på tallerkener. 

Hell saus over fisken.