I dag kan vi friste med en rett som er like fargerik som den er smakfull! Mens bulguren koker, steker vi BBQ-marinert kylling til perfeksjon. Vi sylter rødløk for å tilføye en ekstra dimensjon til retten og serverer alt sammen i en skål med mango, paprika og agurk. Helt til slutt topper vi med srirachamajones for et ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
170 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Rødløk
½ stk
Mango
1 stk
Paprika
1 stk
Agurk
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
½ ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Vann (steg 1)
4.5 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål. Rør godt til sukkeret er oppløst.
Bland rødløk i skålen til dekket av væske. Sett til side frem til servering.
Kok opp en kjele med saltet vann [4,5 dl | 9 dl].
Tilsett bulgur og salt [1/2 ts I 1 ts],og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’.
Skjær kyllingbryst i 3 biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke biter.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm biter.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Hell væsken av syltet rødløk rett før servering.
Anrett bulgur i dype tallerkener.
Topp med BBQ-kylling, paprika, agurk, mango og syltet rødløk.
Server srirachamajones på siden.