Våre matkasserHjelpGavekort
Banh mi-inspirert svinekjøttbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Banh mi-inspirert svinekjøttbowl

Banh mi-inspirert svinekjøttbowl

med syltede grønnsaker og sterk srirachamajones

I dag frister vi med Banh mi-inspirert svinekjøttbowl med soyasaus, søt chilisaus og vår egen krydderblanding med ingefær, som vi kaller Ginger Ninja. Vi bygger bowlen med svinekjøtt, luftige ris, syltet agurk og gulrot, og vi topper den med srirachamajones, koriander, mynte og sesamfrø.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Sennep
Egg
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

300 g

Svin ytrefilet

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Agurk

1 stk

Gulrot

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier689 kcal
Energi (kj)2884 kj
Fett20.8 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker18 g
Protein43.8 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk frem til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) og agurk [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.

Sylt grønnsaker
3

Bland hvitvinseddik, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt i en skål. Vend inn agurk og gulrot. Sett til side og hell av væsken rett før servering.

Skjær svinekjøtt i biter (3 per person) på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt og lag saus
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Legg svinekjøtt i pannen og krydre hver side med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på hver side, til gjennomstekt.

Senk til middels varme og rør inn soyasaus [1/2 pakke, 2P], søt chilisaus og vann [2 ss | 4 ss]. Kok i 1 min. Fjern fra varmen.

Forbered råvarer
5

Plukk mynte- og korianderblader (riv store blader).

Rør opp risen med en gaffel.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Legg svinekjøtt ved siden av og hell over saus fra pannen.

Legg syltede grønnsaker i midten. Drypp srirachamajones over hele retten.

Pynt med koriander- og mynteblader og strø sesamfrø [1/2 pose, 2P] over.